Zabava-citati

--Ako se čitanje knjige pretvori u noćnu moru i samokažnjavanje, to znači da se čitalac uhvatio u koštac s djelom koje ga uveliko prevazilazi.

20.02.2020.

KONDUKTER

Čovjek i žena sjede u kupeu brzog voza. Nepoznaju se. Izmjenili su nekoliko učtivih rečenica kada su ušli, to je bilo sve. Potom je žena sjela do pozora, desno od vrata, a čovjek se smjestio naspram nje. Žena je izvadila knjigu iz tašnje i počela da čita. Čovjek je gledao kroz prozor. Knjiga se i dalje nalazi u ženinim rukama, ali ona je ne čita. Ona spava. A ni čovjek ne gleda kroz prozor. On sada posmatra ženina koljena koja se, kako je san osvaja a tijelo prihvata ritam truckanja, sve više šire, tako da on prvo vidi njene butine, zatim rub čarapa, i na kraju, tako je, njene bijele gaćice. Saginje se da bolje pogleda, a tada se na vratima kupea pojavljuje kondukter. Čovjek nastavlja kretnju, kao da želi da podigne nešto sa poda, i doista uzima ko zna čiji pikavac i ubacuje ga u pepeljaru ispod prozora. Kondukter prvo ovjeri čovjekovu kartu, potom lahko dotakne ženino rame. Tada primjeti njena raširena koljena i zadignutu suknju, pogleda čovjeka, namigne mu, i ponovo je dodirne.

Zabava-citati


Sebičnost ne znači kad čovjek živi vodeći se za svojim željama i potrebama, nego kad od drugih traži da žive kao on. Nije pošteno tražiti od drugih ono što sami nismo spremni učiniti.


Izdvojeno

Život u ravnoteži sa sobom, s drugima, s prirodom…

DRAGA OMLADINO

DA ILI MOŽDA

ON MENI


Dobro došli na zabava-citatiBlogger.ba

Klix.ba

OLX.ba

Google.ba


Dobro došli na zabava-citatiNije pošteno tražiti od drugih ono što sami nismo spremni učiniti.

Zatvoriš li vrata svim pogreškama, zatvorit ćeš ih i istini.

Šutnji sam se naučio od brbljavaca, trpeljivosti od netrpeljivih, ljubaznosti od neljubaznih. Tim učiteljima moram biti zahvalan.


Društvene mreže


Slušamo radio

Dobro došli na zabava-citati